Ny podd om Strutsar

Nu är ett nytt avsnitt av Mat med Malin podd ute. Denna gång besökte jag strutsbonden Magnus Johansson som föder upp strutsar, kalkoner och lamm på sin gård Rinkeby utanför Jönåker i Nyköping. Det jag gillar särskilt med hans verksamhet är att han också har ett slakteri på gården är han slaktar sina egna och andra småbönders djur. Det betyder att djurtransporterna blir helt obefintliga och djuren får ha det bra in i det sista. Den 10-11 maj mellan kl. 10.00–15.00 har han en vårmarknad på sin gård då han bjuder in en massa andra mathantverkare och har minitivoli och en massa annat. Jag tänkte ta med mina barn dit och visa dem strutsarna. Den äldsta dottern är väldigt fascinerad av strutsägget jag fick när jag var hos Magnus och som nu ligger i kylskåpet. Hon vill att vi ska knäcka det men jag känner att jag vill lista ut något bra att göra med det först. Det vore kul att göra något direkt och inte bara frysa in det. Jag återkommer om vad det blir. Podden finns att lyssna på här.    

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln