Hallonsorbet

Förut trodde jag det var svårt att göra sorbet men det är faktiskt ganska enkelt. Man kan så klart göra det i en glassmaskin men har du inte tänkt att försörja dig på att göra sorbet så kan du lika gärna skippa det. Jag tycker att det smidigaste är att göra sorbet på frysta bär för då går det också snabbare att frysa den. Hallon är smidigt för de är lätta att mosa eller mixa när de är frysta annars kan man halvtina bär eller frukt så funkar det att mixa dem. Sorbet passar också bra in på veckans tema Överblivna påskägg men det är också ett smidigt sätt att ta till vara på äggvitor som man får över. Jag brukar frysa in äggvita som blir över så kan man bara ta fram och tina den när man vill göra sorbet. Man gör en vanlig marängsmet utan att man behöver vara så noga med att den ska bli helt perfekt eller så. Det räcker med att man vispar socker och äggvita fluffigt och glansigt. Sen mixar eller mosar man bär och socker till en massa och sen är det bara att vända i bären i marängsmeten och vips så har man en sorbetgrund som man kan hälla i en fin form eller bara en vanlig glasslåda. Vill man vara fansy pansy så rör man om lite då och då under tiden som sorbeten fryser så blir den lite extra krämig men det är valfritt. Jag brukar ta ut den en stund innan man ska äta den och lägga den i kylskåpet då får den fin konsistens.

Hallonsorbet

3 äggvitor

3 msk socker

250g frysta hallon   

2 msk socker

Vispa äggvitor och socker vitt och fluffigt

Tina hallonen något och mixa eller mosa dem tillsammans med sockret

Vänd ner bärmoset med äggvitorna

Fyll en form med massan och ställ in i frysen i minst 3 timmar.

Rör eventuellt om i sorbeten då och då under frysningen så blir den lite krämigare.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln