Fjäderfä i P4

Så här piffig var jag inte idag men det hade passat med fjädrarna. Foto Pia Kammeborn

Måndagar betyder Mat med Malin i P4 Sörmland. Kanske är det lite förvirrande men min programpunkt i direktsändning i radio kallar vi för ”Mat med Malin” och min podcast kallar vi för ”Mat med Malin podd”. Så idag var jag alltså tillbaka i programmet Eftermiddag efter lite påsklovsledigt förra veckan. Eftersom podden sist handlade om struts och kalkon så tog jag tillfället i akt att fortsätta på fjäderfätemat så temat för dagen blev kyckling. Jag var lite osäker på hur jag skulle lägga upp radiopratet runt denna älskade och bespottade råvara men jag valde att prata lite kort om djuretik och puffa för ekokyckling, dock är det ju svårt att få tag på men jag önskar att det skulle finnas mer kvalitetskyckling eftersom smaken på den snabbuppfödda kycklingen inte är så där himlarns god. Hur som helst valde jag att gå på det inspirerande spåret och bjussa på lite goda kycklingrecept som jag provade fram. Tanken var goda och enkla kycklingrätter för den här tiden när många inte vill stå inne vid spisen och slava. Lite frikadeller i en soppa, egen eller köpt, bara att blanda lite färs och rulla ner medan soppan kokar. Sen gjorde jag två rätter där jag använde färdiglagad kyckling. Recepten finns på gruppsidan för Mat med Malin på P4 Sörmland. Det verkade som om det blev gott för programledaren Urban åt så mycket att jag fick ava en låt medan han tuggade klart. Klippet har inte kommit upp på P4 Sörmlands webb än men det dyker säkert upp i morgon, så jag lägger ut länken då. Däremot såg jag att man nu kan bädda in ljudklipp från SR igen. Den funktionen försvann när de gjorde om sin hemsida men nu verkar det gå igen så jag passar på att bädda in min senaste podd om strutsarna så ska ni förhoppningsvis kunna lyssna direkt här.      

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • tommy nilsson » Petit choux skola:  ”Fantastiska bra tips, här misslyckats många gånger men nu går det bättre. Tackar..”

  • Malin Randeniye » Petit choux skola:  ”Hej Yvonne Det är svårt att säga exakt vad som händer men det troliga är att de..”

  • Yvonne Bengtsson » Petit choux skola:  ”Mina små bakverk sjunker ihop ändå och liknar små högar och är helt livlösa. Vad..”

  • Tarja » Petit choux skola:  ”Tack för att du svarade om muffinsform då ska jag göra som vanligt på plåten.”

  • Malin Randeniye » Petit choux skola:  ”Hej Tarja. Vad roligt att du tyckte att den här "skolan" var bra. Det är nog ing..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln