Nässelmacka

Min vän Pia skrev på sin fantastiska blogg om nässelmackor och jag kände att jag ville göra min egen variant så jag gjorde en gratinerad toast med nässelstuvning på crème fraiche och muskotnöt.

4 st

4 skivor formbröd

1 klick smör

1 fång nässlor (mer än man tror eftersom de krymper vid tillagning)

1 dl lätt crème fraiche

En dust av nyriven muskot

Salt och peppar

1 dl riven ostSätt ugnen på 225 °C

Skölj nässlorna ordentligt, man kan till och med lägga ner dem i vatten en stund innan så sjunker smågrus och annat ner till botten. Jag rostade bröden lite lätt först så att de inte blir så soggiga av nässelstuvningen men det går ju att låta bli om man vill. Hacka nässlorna och fräs dem i smöret, när nässlorna sjunkit ihop kan du tillsätta crème fraiche och låta det koka in lite. Riv över muskot och smaka av med salt och peppar. Fördela fyllningen över bröden och toppa med riven ost. Gratinera i övre delen av ugnen tills osten smälter och börjar bli gyllene. Ätes à la minute!  

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • tommy nilsson » Petit choux skola:  ”Fantastiska bra tips, här misslyckats många gånger men nu går det bättre. Tackar..”

  • Malin Randeniye » Petit choux skola:  ”Hej Yvonne Det är svårt att säga exakt vad som händer men det troliga är att de..”

  • Yvonne Bengtsson » Petit choux skola:  ”Mina små bakverk sjunker ihop ändå och liknar små högar och är helt livlösa. Vad..”

  • Tarja » Petit choux skola:  ”Tack för att du svarade om muffinsform då ska jag göra som vanligt på plåten.”

  • Malin Randeniye » Petit choux skola:  ”Hej Tarja. Vad roligt att du tyckte att den här "skolan" var bra. Det är nog ing..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln