Kirskålspesto

Jag tänkte passa på att tipsa om en annan ätlig växt som fullkomligt tagit över i naturen just nu. Nämligen kirskål. Jag har länge känt till att man kan äta kirskål men jag har inte riktigt vetat hur den ser ut men nu när jag vet det så ser man den precis överallt. Man kan använda den precis så som man använder spenat, men den är lite mildare och örtigare i smaken.

Jag plockade ett fång och gjorde en sorts pesto av. Jag tänkte att jag skulle försvenska den lite så jag tog hasselnötter, prästost och kallpressad rapsolja istället för pinjenötter, parmesan och olivolja. Det blev väldigt gott om jag får säga det själv och det får jag ju så klart eftersom det är min blogg. Jag utgick inte efter något recept men om man vill det så kan man bara ta ett recept på vanlig pesto och byta ut beståndsdelarna. Jag rostade hasselnötterna i en torr stekpanna först och det gör hela skillnaden. Nötsmaken upphöjs till hundra och börjar dansa med rapsoljans gräsighet men fortfarande med kirskålens karaktär närvarande.     

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • tommy nilsson » Petit choux skola:  ”Fantastiska bra tips, här misslyckats många gånger men nu går det bättre. Tackar..”

  • Malin Randeniye » Petit choux skola:  ”Hej Yvonne Det är svårt att säga exakt vad som händer men det troliga är att de..”

  • Yvonne Bengtsson » Petit choux skola:  ”Mina små bakverk sjunker ihop ändå och liknar små högar och är helt livlösa. Vad..”

  • Tarja » Petit choux skola:  ”Tack för att du svarade om muffinsform då ska jag göra som vanligt på plåten.”

  • Malin Randeniye » Petit choux skola:  ”Hej Tarja. Vad roligt att du tyckte att den här "skolan" var bra. Det är nog ing..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln