Vild gräslök

I den här staden växer det gräslök här och var på grönområdena, jag vet inte om det är speciellt för just denna stad eller om det är vanligt men jag gillar att det gör det. Ett tips när man skördar örter är att sätta dem i ett vattenglas som om de vore blommor, då håller de sig mycket bättre än om de låg i en påse i kylen. Annars går gräslök superbra att frysa in. Klipp den i småbitar och stoppa i en burk i frusen. Gräslöken tinar på två sekunder så det är bara att ta den direkt från frys till matjessill.

Jag har kommit på en fräschare variant av den klassiska ”pizzasalladen” där jag kryddar med gräslök istället för torkad oregano. Jag byter också ut vinägern mot citronjuice vilket gör att salladen känns friskare och inte så jolmig. Jag har textat den både med och utan olivolja och bägge funkar men den blir snäppet bättre utan. En annan viktig sak är att massera kålen. Ok jag vet att det låter hur knäppt som helst men det är inte så konstigt som det låter. Du häller citronjuice (eller vinäger) och salt på kålen. Detta gör att kålen börjar mjukna men inte så mycket att det märks. För att hjälpa kålen på traven så börjar man krama den med händerna, ganska snart märker man att den börjar mjukna och släppa ifrån sig vätska. Det blir en mycket trevligare ätupplevelse, jag lovar det är värt det.    

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • tommy nilsson » Petit choux skola:  ”Fantastiska bra tips, här misslyckats många gånger men nu går det bättre. Tackar..”

  • Malin Randeniye » Petit choux skola:  ”Hej Yvonne Det är svårt att säga exakt vad som händer men det troliga är att de..”

  • Yvonne Bengtsson » Petit choux skola:  ”Mina små bakverk sjunker ihop ändå och liknar små högar och är helt livlösa. Vad..”

  • Tarja » Petit choux skola:  ”Tack för att du svarade om muffinsform då ska jag göra som vanligt på plåten.”

  • Malin Randeniye » Petit choux skola:  ”Hej Tarja. Vad roligt att du tyckte att den här "skolan" var bra. Det är nog ing..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln