mat med malin podd från café fåfängan

Igår kom ett nytt avsnitt av Mat med Malin podd ut. Jag har varit och pratat lite med bröderna Isak och Love Blomster som tillsammans startat kultur och trädgårdscaféet Fåfängan i Nyköping. De har renoverat upp ett gammalt övergivet hus som var helt nerklottrat och risigt och förvandlat det till en otroligt vacker plats. Trädgården där man sitter och fikar är så där lite mystokig med små stigar och planteringar och oväntade små saker som ett litet troll av gammal skrot och en rabatt märkt fjärilsrestaurang. Vi pratade om hur det egentligen är att driva café och lite om deras filosofier när det gäller det som serveras på Fåfängan. Allt mat och fika som finns på caféet gör de själva och det mesta är nära, eko och reko. Väldigt trevliga killar som jag hoppas att jag får anledning att ha och göra med igen. Om inte annat så kommer jag att ta med mig familjen och fika hos dem en massa gånger nu i sommar. Kanske ska jag försöka besöka någon av deras alla kulturevenemang som de har också. Visfestivalen den 26/7 med bland andra Jojje Wadenius skulle det vara kul att gå på. Nu i maj har de öppet fredag till söndag och från juni har de öppet tisdag till söndag. För den som vill hitta dit så ligger det precis ovanför Waldorfskolan (Mikaeliskolan) och man kan parkera vid sjukhuset och gå sista biten om man inte vill promenera hela vägen från centrum vilket tar ca 10 minuter.

Här kan ni lyssna på podden in sin helhet.        

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • tommy nilsson » Petit choux skola:  ”Fantastiska bra tips, här misslyckats många gånger men nu går det bättre. Tackar..”

  • Malin Randeniye » Petit choux skola:  ”Hej Yvonne Det är svårt att säga exakt vad som händer men det troliga är att de..”

  • Yvonne Bengtsson » Petit choux skola:  ”Mina små bakverk sjunker ihop ändå och liknar små högar och är helt livlösa. Vad..”

  • Tarja » Petit choux skola:  ”Tack för att du svarade om muffinsform då ska jag göra som vanligt på plåten.”

  • Malin Randeniye » Petit choux skola:  ”Hej Tarja. Vad roligt att du tyckte att den här "skolan" var bra. Det är nog ing..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln