Matmuffins med het lingonsalsa

Den här veckan har det varit fullt upp med roliga jobbgrejer. Det har bland annat varit branschmässa för matfolk, Gastronord och där även kock EM gick av stapeln. Sverige och Tommy Myllymäki vann guldet som ni säkert redan vet. Jag såg inte tävlingen live tyvärr men mässan han jag spana in. Mycket handlade ju om köksutrustning för restauranger men en hel del spännande företag fanns på plats ett av dem var Hafi Delikatess från Brännarp som kokat sylt och marmelader i samma byggnad sedan 1938. De säljer sina produkter till utvalda butiker och restauranger och en sak jag gillade var att de även är noga med att ha koll på hur deras bär plockas. De är uppe i bärskogarna och ser till så att bärplockarna behandlas väl och allt går rätt till. Jag fick med mig en burk Lingon Chiphotle Salsa. Lite som en het lingonsylt vilket fungerade förvånansvärt bra. Jag kan tänka mig att den går att byta ut rakt av på alla ställen där man äter lingonsylt till mat. Jag testade att göra matmuffins med rödlök och salsan det blev riktigt gott. Matmuffins är för övrigt väldigt smidigt att baka med barn eftersom det mest är en massa rörande och det snabbt blir klart samtidigt som det inte är så mycket socker som om man skulle bakat vanliga muffins.

 

Matmuffins med Lingon Chiphotle Salsa och rödlök                                     10-12 muffins

1 rödlök

½ msk smör

4 dl vetemjöl

1 dl rågmjöl

1 msk bakpulver

½ tsk salt

3 ½ dl filmjölk

1 dl rapsolja

1 ägg

½ dl Lingon Chiphotle Salsa

 

Sätt ugnen på 200 °C

Skala och skiva rödlöken och mjukstek den i smör.

Blanda de torra ingredienserna väl i en bunke

Tillsätt de våta ingredienserna och blanda om till en slät smet

Blanda i den stekta rödlöken

Placera ut muffinsformarna och fyll dem med smeten

Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter

Låt svalna något på galler

Ät genast eller frys in

Etiketter: lingon matmuffins

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • tommy nilsson » Petit choux skola:  ”Fantastiska bra tips, här misslyckats många gånger men nu går det bättre. Tackar..”

  • Malin Randeniye » Petit choux skola:  ”Hej Yvonne Det är svårt att säga exakt vad som händer men det troliga är att de..”

  • Yvonne Bengtsson » Petit choux skola:  ”Mina små bakverk sjunker ihop ändå och liknar små högar och är helt livlösa. Vad..”

  • Tarja » Petit choux skola:  ”Tack för att du svarade om muffinsform då ska jag göra som vanligt på plåten.”

  • Malin Randeniye » Petit choux skola:  ”Hej Tarja. Vad roligt att du tyckte att den här "skolan" var bra. Det är nog ing..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln