Gårdsost med björnbärssylt 

Jag har fått tag på en bit riktigt god gårdsost på getmjölk som är gjord på en liten gård i Östergötland, Hejtorps gårdsmejeri. Det är så lyxigt när man får chansen att köpa sådana riktiga hantverksprodukter. Det här var en ganska kraftfull ost vilket jag äskar. Igår passade jag på att lyxa brunchen med amerikanska pannkakor, gårdsosten och lite härlig björnbärsmarmelad. En riktigt härlig kombo att vakna till. Jag drack ett ganska robust grönt te från Sri Lanka som har mycket hötoner och vilket spelade väldigt bra ihop med gårdsosten som också hade den där lite lantligt robusta känslan över sig. En period i min uppväxt hade vi getter hemma som vi mjölkade och gjorde ost från. Det var inte lätt att få till det så jag har all respekt för det hantverket det innebär (inte minst bara att hålla getterna på plats i hagen), vi provade att göra fetaost men den blev aldrig så där smulig och härlig utan den var mest gummiaktig i konsistensen. Då var det inte så populärt med haloumi men annars hade vi kunnat säga att det var det vi hade gjort.     

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • tommy nilsson » Petit choux skola:  ”Fantastiska bra tips, här misslyckats många gånger men nu går det bättre. Tackar..”

  • Malin Randeniye » Petit choux skola:  ”Hej Yvonne Det är svårt att säga exakt vad som händer men det troliga är att de..”

  • Yvonne Bengtsson » Petit choux skola:  ”Mina små bakverk sjunker ihop ändå och liknar små högar och är helt livlösa. Vad..”

  • Tarja » Petit choux skola:  ”Tack för att du svarade om muffinsform då ska jag göra som vanligt på plåten.”

  • Malin Randeniye » Petit choux skola:  ”Hej Tarja. Vad roligt att du tyckte att den här "skolan" var bra. Det är nog ing..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln