Ett våghalsigt uppdrag

Ni som följer mina strapatser känner säkert till att jag var ute på en strutsfarm och poddade för några veckor sedan. Magnus som driver Rinkeby Struts och Kalkon där jag var, har bett mig att fixa lite recept till hans hemsida så jag har den senaste tiden provlagat en massa spännande recept med struts och kalkon, det kommer också bli några recept med lamm eftersom man även föder upp lamm på Rinkeby. Det känns som ett superroligt uppdrag särskilt som struts är ett så ovanligt kött och där de flesta recepten som finns har ganska många år på nacken. Jag tänker mig moderna recept som också speglar företagets profil. Redan nu har jag laddat upp ett av mina recept på en Matig sallad med Rinkebys egen strutspastrami som ni kan se på deras hemsida. Fler recept ska komma inom kort. Något jag verkligen gillar med Rinkeby är att de har eget slakteri på gården vilket betyder noll djurtransport för de egna djuren, man slaktar även djur från närområdet som också får korta transporter. En annan sak jag gillar är att man kan beställa köttlådor från Rinkeby, nöt, lamm och gris och så kan man få till exempel halva djuret och så vet man att djuret haft det bra ända in i slutet. Jag tänker att det är smart att gå ihop några familjer om en köttlåda om man inte har tillräckligt med plats i frysen eller så.    

Matig sallad med Rinkeby strutspastrami

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • tommy nilsson » Petit choux skola:  ”Fantastiska bra tips, här misslyckats många gånger men nu går det bättre. Tackar..”

  • Malin Randeniye » Petit choux skola:  ”Hej Yvonne Det är svårt att säga exakt vad som händer men det troliga är att de..”

  • Yvonne Bengtsson » Petit choux skola:  ”Mina små bakverk sjunker ihop ändå och liknar små högar och är helt livlösa. Vad..”

  • Tarja » Petit choux skola:  ”Tack för att du svarade om muffinsform då ska jag göra som vanligt på plåten.”

  • Malin Randeniye » Petit choux skola:  ”Hej Tarja. Vad roligt att du tyckte att den här "skolan" var bra. Det är nog ing..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln