Det rullar

Foto Katarina Larsson
Foto Katarina Larsson

Vad intressant det är när man driver företag att det ibland kan kännas som om det står helt stilla och man jobbar i kvicksand och motvind för att ro i land minsta lilla projekt och så plötsligt är det precis tvärt om. Kunder ringer och vill ha jobb gjorda, kurser jag bokat in fylls på och samarbetspartners kommer med spännande idéer. Jag vet inte om det är som om folk vaknat upp och insett att det snart är sommar och att det som ska göras innan dess ska göras nu. Jag har mycket spännande på gång just nu men tyvärr inte så mycket jag kan dela med mig av just nu. Recepten åt Rinkeby Struts och Kalkon börjar ta form. Sen har jag lite roliga matreportage jobb som blivit klara och som ska hitta en lämplig tidning att tryckas i.  I helgen var det glutenfri bakning för hela slanten när jag hade kurs. Jag passade på att prova chiafrön för första gången men det var definitivt inte den sista. Vilka spännande små frön som bildar världens gelé om de kommer i vatten. En av kursdeltagarna berättade om att hon brukade blötlägga dem i grädde så att det blev som en sorts pudding. Jag tror jag ska testa lite olika användningsområden för chiafröna och se om det uppstår kärlek oss emellan. Jag har ju så klart varit med i radio också både i onsdags och i måndags. Onsdagsprogrammet finns som ljudklipp som ni kan lyssna på här nedan. Vi pratade om sommarens alla fester och hade ett litet telefonväkteri. Måndagens program har jag inget ljud till men vi pratade om beska smaker och eftersom jag vet att programledaren Urban är en riktigt beskofob så passade jag på att dundra på med bittra smaker i sändning. Jag bjöd på 86% choklad, rönnbärsgele, endiver, gojibär, grapefrukt och massa annat och Urban var tapper och smakade på allt men jag tror nog att förra onsdagens tema passade honom bättre då bjöd jag bland annat på dessa goda örtiga brödpinnar

30 st

175 °C

5 dl vetemjöl

½ tsk salt

1 ½ tsk bakpulver

2 msk hackade örter t.ex. timjan och rosmarin

50 g kylskåpskallt smör

1-1 ½ dl iskallt vatten

2 msk olivolja

Värm ugnen till 175 °C. Blanda de torra ingredienserna väl och tillsätt smöret i kuber och arbeta ihop till en smulig konsistens. Tillsätt vattnet lite i taget och blanda ihop så degen just går ihop. Dela degen i 30 delar och rulla ut till brödpinnar. Lägg på pappersklädda plåtar och pensla med olivolja. Grädda i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna på galler utan handduk

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • tommy nilsson » Petit choux skola:  ”Fantastiska bra tips, här misslyckats många gånger men nu går det bättre. Tackar..”

  • Malin Randeniye » Petit choux skola:  ”Hej Yvonne Det är svårt att säga exakt vad som händer men det troliga är att de..”

  • Yvonne Bengtsson » Petit choux skola:  ”Mina små bakverk sjunker ihop ändå och liknar små högar och är helt livlösa. Vad..”

  • Tarja » Petit choux skola:  ”Tack för att du svarade om muffinsform då ska jag göra som vanligt på plåten.”

  • Malin Randeniye » Petit choux skola:  ”Hej Tarja. Vad roligt att du tyckte att den här "skolan" var bra. Det är nog ing..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln