Family Style

Idag har jag och mina små döttrar varit hemma och tagit det ganska lugnt dels för att det är helg men också för att den äldsta av dem var lite sjuk igår idag var hon dock så pass pigg att hon ville baka scones. Jag blir så glad när hon föreslår att vi ska baka eller laga något tillsammans för det betyder att jag har lyckats överföra mitt intresse för mat till mina barn. Barnen fick varsin skål och fick göra en varsin mini-sats med scones, det är alltid bra att inte göra för stora satser när man har med barnen i köket för det blir ofta för tung jobbat. Sen hade jag massa citroner kvar från ett jobb så vi rev ner zesten i degen och när vi ändå var igång så gjorde vi en lemon curd också. Egentligen inget jag rekommenderar att göra med barnen eftersom det är en massa vispande och grejande men den här varianten var enkel eftersom man kokade upp allt utom ägg och smör först så det var inte så mycket att passa som det kan vara annars. Sen gjorde vi pizza till middag och serverade family style på en stor träskärbräda som var och en fick förse sig ifrån. Det är konstigt att jag fortfarande slappnar av från mitt jobb genom att laga mer mat.   

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • tommy nilsson » Petit choux skola:  ”Fantastiska bra tips, här misslyckats många gånger men nu går det bättre. Tackar..”

  • Malin Randeniye » Petit choux skola:  ”Hej Yvonne Det är svårt att säga exakt vad som händer men det troliga är att de..”

  • Yvonne Bengtsson » Petit choux skola:  ”Mina små bakverk sjunker ihop ändå och liknar små högar och är helt livlösa. Vad..”

  • Tarja » Petit choux skola:  ”Tack för att du svarade om muffinsform då ska jag göra som vanligt på plåten.”

  • Malin Randeniye » Petit choux skola:  ”Hej Tarja. Vad roligt att du tyckte att den här "skolan" var bra. Det är nog ing..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln