Råsaftscentrifug 2.0

rabarbersaft

När juicepressen eller råsaftscentrifugen var som hetast i julas så tyckte jag i ärlighetens namn att den kändes lite väl hurtig. Amerikanska hälsoivrare tryckte i sig juice och propagerade för juicekurer där man under flera veckor skulle leva på endast juice. Jag tycker alltid att de där hälsotrenderna är smått ätstörda och slås alltid av hur frenetiska alla förespråkare av nämnd hälsotrend blir. Men i mitt jobb får man ibland följa med trenderna på gott och ont så i februari gjorde jag själv ett jobb där juicen var huvudpersonen. Jag hittade en juicepress begagnat och provade att experimentera med persilja- och ingefärajuicer som smakade nyttigt. Sedan dess har jag försökt att hitta alternativa användningsområden för den lilla apparaten. Jag har svårt för apparater i köket som man bara kan använda till en enda sak, det är trångt nog ändå i mina kökshyllor. Här om sistens tog jag med juicepressen till en radioinspelning och gjorde drinkar med den och nu senast testade jag att göra rabarbersaft. Det blev en typ av rårörd rabarbersaft som man antingen får göra i små satser så det går åt fort eller så kan man bara frysa in den. Jag gjorde helt enkelt så att jag juiceade rabarbern och hällde upp den på flaska och fyllde på med en hälsosam mängd socker. Sedan var det bara att stänga locket och skaka ordentligt tills sockret löst sig. Det blev en väldigt smakrik saft och inte alls sur som man kan tro utan bara fräsch.

Drinken jag gjorde i radio var en variant på Bellini där jag använde havtorn. Alltså mousserande vin sockerlag och havtornsjuice. Programmet kan ni lyssna på här nedan.     

Etiketter: dryck juice saft

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • tommy nilsson » Petit choux skola:  ”Fantastiska bra tips, här misslyckats många gånger men nu går det bättre. Tackar..”

  • Malin Randeniye » Petit choux skola:  ”Hej Yvonne Det är svårt att säga exakt vad som händer men det troliga är att de..”

  • Yvonne Bengtsson » Petit choux skola:  ”Mina små bakverk sjunker ihop ändå och liknar små högar och är helt livlösa. Vad..”

  • Tarja » Petit choux skola:  ”Tack för att du svarade om muffinsform då ska jag göra som vanligt på plåten.”

  • Malin Randeniye » Petit choux skola:  ”Hej Tarja. Vad roligt att du tyckte att den här "skolan" var bra. Det är nog ing..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln