Hemgjord glass - Gelato

Nu har äntligen sommaren börjat våga sig fram på riktigt så jag tänkte bjuda på ett enkelt men oerhört gott recept på glass. Iden till receptet har jag tagit från The Chiappa Sisters som har en egen youtubekanal där de lagar en massa god mat från Italien. De gör en härlig gelato som jag låtit mig inspireras av och eftersom jag är aningens svag för choklad så har jag hackat i en 70 % fairtrade choklad av bra kvalitet i min version av nämnda glass ni kan så klart välja vilken smaksättning ni vill och det är det som är det fina med att göra egen glass. Italienarna verkar för övrigt kunna blanda i vad tokigheter som helst i sina gelatos, örtkryddor och grönsaker och you name it. Så var inte rädd för att experimentera. Jag körde också glassen i en glassmaskin men har men inte det så passar denna glass utmärkt att bara stoppa direkt i frysen också men då får man så klart vänta lite längre. Jag provade att frysa den i barnens glasspinneformar och det blev alldeles utmärkt det med.


Hemgjord glass – Gelato        

5 dl vispgrädde

1 burk à ca 400 g kondencerad mjölk

Äkta vanilj efter smak, jag använder mig av vaniljpulver

75 g mörk choklad


Vispa grädden lätt. Blanda i den kondenserade mjölken och vaniljen och fortsätt vispa till lättvispad konsistens. Det ska börja bildas spår efter vispen i smeten. Grovhacka och vänd ner chokladen (eller annan smaksättning) Kör eventuellt i glassmaskin alternativt häll upp den i en form och ställ in i frysen och låt den frysa över natten.   

Etiketter: recept choklad glass

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • tommy nilsson » Petit choux skola:  ”Fantastiska bra tips, här misslyckats många gånger men nu går det bättre. Tackar..”

  • Malin Randeniye » Petit choux skola:  ”Hej Yvonne Det är svårt att säga exakt vad som händer men det troliga är att de..”

  • Yvonne Bengtsson » Petit choux skola:  ”Mina små bakverk sjunker ihop ändå och liknar små högar och är helt livlösa. Vad..”

  • Tarja » Petit choux skola:  ”Tack för att du svarade om muffinsform då ska jag göra som vanligt på plåten.”

  • Malin Randeniye » Petit choux skola:  ”Hej Tarja. Vad roligt att du tyckte att den här "skolan" var bra. Det är nog ing..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln