Tillbaka med besked. 

Oj vad sommaren har gått snabbt. Jag har jobbat och varit ledig om vart annat men nu känns det faktiskt lite skönt att kunna dra igång med jobbandet under mer ordnade former. Det är en spännande höst som jag och À Table! har framför oss med många spännande uppdrag. Bland annat drog vi igång den tredje säsongen av Mat med Malin som är min egna programpunkt i P4 Sörmland. Vi mjukstartade med en liten tillbakablick av sommaren och pratade om hur hösten för Mat med Malin kommer att bli. Jag passade också på att ge lite tips om hur man kan använda sina äpplen nu när vi går in i äppelsäsongen. Jag bjöd bland annat på äppelkompott med salvia som passar perfekt till skinksteken, den grillade kycklingen eller varför inte lamm.

Här kan ni lyssna på programmet. 

I höst håller jag flera olika kurser med Medborgarskolan i Stockholm som jag har samarbetat med ett tag nu. Det är himla roligt att hålla kurser där, de är jätte trevliga att ha och göra med och deltagarna är alltid väldigt intresserade och det brukar vara jätte härliga grupper. Jag kommer att hålla kurser i buljongkokning, matlagning från Sri Lanka och en kurs i glutenfri bakning. Vi har även planerat in en teoretisk kurs om hur man skriver recept samt en föreläsning om Mat med E-nummer. Föreläsningen är redan nu i September så passa på att anmäla er till den så snart som möjligt om ni är intresserade. Nytt för i år är också att jag kommer att producera två onlinekurser till Medborgarskolan som man kommer att kunna gå helt på distans via sin dator, surfplatta eller mobil. En kurs heter ”Förbättra dina recept- skriv, provlaga, färdigställ” och den andra kursen heter ”Allergimat för café och restaurangpersonal” och är en kurs där man både får lära sig om vad olika allergier innebär men också får konkreta tips och recept på allergianpassade maträtter och bakverk. Onlinekurserna kommer ut senare i höst.

Mina fysiska kurser på Medborgarskolan i Stockholm hittar ni här. 

Glutenfria scones från en av mina bakkurser
Glutenfria scones från en av mina bakkurser

Jag har också en ny spännande samarbetspartner som kontaktat mig för ett roligt uppdrag. Det är det nya nätverket UVIA – unga vuxna med intolerans och allergi som frågade mig om jag skulle kunna tänka mig att hålla en kursserie där innehållet är anpassat så att det är fritt från de vanligaste allergenerna. Alltså en kurs som är både glutenfri, mjölkfri, sojafri, äggfri, skaldjursfri och så klart nötfri. Jag tyckte att det var en rolig utmaning och sa givetvis ja till att hålla kursen. Under hösten kommer vi att hålla kursen i Stockholm. Kursen är på tre tillfällen och kommer att handla om basrecept, bakning och desserter samt jul och högtider i december. Kursen är öppen för alla unga vuxna med allergi eller intolerans som är med i nätverket. Nätverket kontaktar du enkelt via deras Facebookgrupp 

Sen kommer jag så klart att ha en massa andra spännande uppdrag under hösten som jag kommer att skriva om här. Men nu ska jag iväg och förinspela nästa veckas Mat med Malin som ska handla om hur man håller kvar det sista av sommaren för den som inte är redo att börja hösten riktigt än.        

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • tommy nilsson » Petit choux skola:  ”Fantastiska bra tips, här misslyckats många gånger men nu går det bättre. Tackar..”

  • Malin Randeniye » Petit choux skola:  ”Hej Yvonne Det är svårt att säga exakt vad som händer men det troliga är att de..”

  • Yvonne Bengtsson » Petit choux skola:  ”Mina små bakverk sjunker ihop ändå och liknar små högar och är helt livlösa. Vad..”

  • Tarja » Petit choux skola:  ”Tack för att du svarade om muffinsform då ska jag göra som vanligt på plåten.”

  • Malin Randeniye » Petit choux skola:  ”Hej Tarja. Vad roligt att du tyckte att den här "skolan" var bra. Det är nog ing..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln