Matlagningskurs för allergiker

Jag blev för ett tag sedan kontaktad av det nystartade nätverket Unga Vuxna med Intolerans och Allergi - UVIA. De är ett nätverk för just unga vuxna som har allergi eller intolerans mot olika sorters mat och tillsammans hittar de på många bra aktiviteter för att stärka varandra. Bland annat går de hela gruppen ut och äter med jämna mellanrum på restaurang, då förvarnar de restaurangen om att de kommer och vilka livsmedel de inte tål sen gör de utvärdering av hur restaurangen skötte sig. En ganska tuff grupp med andra ord.Jag fick frågan om jag kunde tänka mig att hålla ett antal matlagningskurser tillsammans med UVIA där allt i kursen skulle vara fritt från de vanligaste allergenerna. En riktig utmaning är det ju så klart att göra en matlagningskurs utan varken mjöl med gluten, mjölkprodukter, soja, ägg, skaldjur och så vidare. Men också en väldigt rolig utmaning.

Vi bestämde oss för att hålla hela tre olika kvällskurser nu under hösten. Den första är det fokus på bra basrecept sådant som kan vara bra att ha för att kunna laga bra och god mat hemma. Den 16 oktober håller vi den första kursen.

Den andra kursen går av stapeln den 20 november och handlar om bakning och desserter. Jag tänkte att vi skulle baka och laga några av mina favoriter som är goda men utan att vara för krångliga.

Sista kursen är den 4 december och den handlar om jul och högtider och då tänkte jag att vi skulle ladda med riktigt bra recept för att inte behöva känna sig utanför under julen och övriga högtider.


Mer information om kurserna hittar du på UVIA:s Facebook-sida. 

Etiketter: kurs glutenfritt

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • tommy nilsson » Petit choux skola:  ”Fantastiska bra tips, här misslyckats många gånger men nu går det bättre. Tackar..”

  • Malin Randeniye » Petit choux skola:  ”Hej Yvonne Det är svårt att säga exakt vad som händer men det troliga är att de..”

  • Yvonne Bengtsson » Petit choux skola:  ”Mina små bakverk sjunker ihop ändå och liknar små högar och är helt livlösa. Vad..”

  • Tarja » Petit choux skola:  ”Tack för att du svarade om muffinsform då ska jag göra som vanligt på plåten.”

  • Malin Randeniye » Petit choux skola:  ”Hej Tarja. Vad roligt att du tyckte att den här "skolan" var bra. Det är nog ing..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln