Kurser för medborgare

Ett av mina roligaste samarbeten är det jag har med Medborgarskolan i Stockholm. Här är det högt i tak när det gäller idéer och det finns plats för alla möjliga spännande kurser och föreläsningar Nu under hösten har vi planerat in fyra kurser och en föreläsning ihop och inte minst två stycken onlinekurser som kommer att komma ut inom en snar framtid.  Här har jag gjort en liten sammanställning av höstens kurser som jag kommer att hålla på Medborgarskolan i Stockholm och lite vad de kommer att bestå av.

 
Matlagning från Sri Lanka (kurs)

Lördagen den 20 september kl. 10.30–15.00

Pris 950 k
r


I den här kursen lagar vi fantastisk mat från min mans hemland Sri Lanka. Kryddiga och aromatiska grytor står på menyn och jag delar med mig av mina bästa tips och trix på hur man lyckas med den lankesiska maten. Som en bonus gör vi även egna kryddblandningar

Mat utan E-nummer – är det möjligt? (föreläsning)

Onsdagen den 24 september kl. 18.30–20.30

Pris 325 kr


Här föreläser jag om E-nummer och tillsatser i mat och reder ut begreppen om detta. Behöver man vara rädd för dem, vad ska man tänka på och är det ens möjligt att undvika dem? Det är några av de frågor jag besvarar i föreläsningen som inte bara utgår från ett personligt perspektiv utan också tittar på användningen av tillsatser i mat i stort.

Laga buljonger och fonder från grunden (kurs)

Lördagen den 18 oktober kl. 09.00–13.00

Pris 950 kr


I den här kursen lär du dig allt om hur du lagar buljonger och fonder från grunden. Vi går igenom var man kan hitta råvaror, bygga upp smaker och mycket mer. Vi lagar flera olika sorters buljonger, allt från kött-, fisk-, höns- och grönsaksbuljong med mera. Vi avslutar kursen med en soppbuffé där man får smaka på de olika buljongerna.

Skrivarkurs - recept i teorin (teorikurs)

Lördagen den 18 oktober kl. 13.30–16.30

Pris 695 kr


Den här kursen handlar om att utveckla sitt receptskrivande. Om du till exempel har en blogg eller en dröm om att skriva en kokbok så är detta kursen för dig. Här lär du dig teorierna bakom receptskrivande och får även arbeta med dina egna recept om du har sådana.

Baka glutenfritt matbröd (kurs)

Lördagen den 15 november kl. 10.00–14.30  

Pris 895 kr


Här delar jag med mig av mina bästa brödrecept och tips för glutenfri bakning. Vi bakar både grova och ljusa bröd och vi testar både glutenfria mjölmixer och naturligt glutenfria mjöl.

Mer info och anmälning till samtliga kurser hittar du här på Medborgarskolan i Stockholms hemsida

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • tommy nilsson » Petit choux skola:  ”Fantastiska bra tips, här misslyckats många gånger men nu går det bättre. Tackar..”

  • Malin Randeniye » Petit choux skola:  ”Hej Yvonne Det är svårt att säga exakt vad som händer men det troliga är att de..”

  • Yvonne Bengtsson » Petit choux skola:  ”Mina små bakverk sjunker ihop ändå och liknar små högar och är helt livlösa. Vad..”

  • Tarja » Petit choux skola:  ”Tack för att du svarade om muffinsform då ska jag göra som vanligt på plåten.”

  • Malin Randeniye » Petit choux skola:  ”Hej Tarja. Vad roligt att du tyckte att den här "skolan" var bra. Det är nog ing..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln