Ny onlinekurs: Lär dig skriva, laga och publicera recept 

Under hösten har jag jobbat med ett jätte roligt projekt tillsammans med Medborgarskolan i Stockholm. Medborgarskolan i Stockholm har nämligen börjat att anordna onlinekurser som man kan ta del av var som helst och när som helst i sin dator, surfplatta eller mobil. Precis som alltid med Medborgarskolan så finns det en massa spännande kurser att ta del av allt från släktforskning till japanska för nybörjare och tanken är att bygga ut utbudet ännu mer.

Nu till min del av detta för jag har nämligen fått äran att producera några matorienterade kurser för Medborgarskolan i Stockholms online-utbud. Den första kursen lanserade vi den här veckan och den heter Lär dig skriva, laga och publicera recept. Det är en komplett kurs om allt som rör receptskrivande. Allt ifrån hur man anger mått och vikter i recept, olika skrivregler och annat skrivtekniskt, till hur man gör när man provlagar för recept, hur man gör när man utvecklar befintliga recept eller rent av utvecklar helt nya recept. I krusen finns slutligen också ett avsnitt med tips om hur du kan publicera dina recept för egen skull eller kanske till och med kommersiellt. Kort sagt en komplett kurs om att skriva recept. 

I kursen blandas intressanta texter med bilder, filmer och övningsuppgifter för att ge en varierad och rolig undervisning. Tillsammans med det faktum att det är en onlinekurs som du kan ta från vilken enhet som helst när det passar dig så kan du verkligen anpassa kursen efter dina behov.

För mig är det fantastiskt att kunna arbeta kreativt med min stora passion för mat och jag vill gärna dela med mig av mina kunskaper till andra med samma intresse så att du som bär på en dröm att göra egna riktigt vassa recept också ska kunna förverkliga den drömmen. Onlinekursen och anmälning till den hittar du här.

Till helgen håller jag faktiskt också en teorikurs live på Medborgarskolan i Stockholm om att skriva recept. Det finns några platser kvar så det är bara att hoppa på. Här kan du läsa mer om och anmäla dig till den kursen.  

Nu under hösten kommer det även att komma ytterligare en onlinekurs för Medborgarskolan i Stockholm som jag har gjort. Den kommer att handla om hur personalen kan anpassa mat och bakverk efter allergier och intoleranser på restaurang och café. Den kommer att handla om glutenfritt, äggfritt och mjölkfritt. så håll utkik. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • tommy nilsson » Petit choux skola:  ”Fantastiska bra tips, här misslyckats många gånger men nu går det bättre. Tackar..”

  • Malin Randeniye » Petit choux skola:  ”Hej Yvonne Det är svårt att säga exakt vad som händer men det troliga är att de..”

  • Yvonne Bengtsson » Petit choux skola:  ”Mina små bakverk sjunker ihop ändå och liknar små högar och är helt livlösa. Vad..”

  • Tarja » Petit choux skola:  ”Tack för att du svarade om muffinsform då ska jag göra som vanligt på plåten.”

  • Malin Randeniye » Petit choux skola:  ”Hej Tarja. Vad roligt att du tyckte att den här "skolan" var bra. Det är nog ing..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln