10 veganska och glutenfria frukostprodukter från mitt eget kök

Till frukost är det smidigt att kunna ha en del färdiga produkter som går lätt att skicka fram på bordet. Att säga att marknaden för veganska frukostprodukter exploderat de senaste året är en underdrift. De glutenfria produkterna har gjort samma resa. Därmed inte sagt att allt som finns i butik håller måttet när det gäller smak och konsistens.

Därför tänkte jag tipsa om mina favoriter. Det här inlägget är inte sponsrat utan består av sånt som faktiskt finns på mitt frukostbord. Sådant som jag testat mig fram till och som har blivit favoriter hemma hos oss. 

  1. Violife greek style - Det här är förmodligen marknadens godaste veganska ost just nu. Den är god för att vara ost inte bara för att vara vegansk. Den påminner i smak och konsistens egentligen mer om en mild krämig chèvre än en fetaost. Den går att bre ut eller att skära i skivor. Man kan även smula ner den i sallader. Däremot smälter den inte så bra. Den försvinner i stort sett helt. 
  2. Quorn vegansk röksmak skivor - det här är ett bra alternativ till skinkpålägg. Den påminner om en mortadella mer än en skinka. Jag hade kanske önskat mig lite mer av smaken på den men den är ändå ett helt okej pålägg. 
  3. Valio Oddly good barista havredryck - Min man gillar kaffe och brukar göra latteart med den här drycken. Det funkar bra men är förstås en hel vetenskap. Jag som inte funkar så bra ihop med koffein brukar göra chailatte av Yogitea original (bonustips). Den här havredrycken använder vi även som vanlig mjölkdryck och i matlagning. Härligt med havreprodukter som dessutom är glutenfria.  
  4. Renée Voltaire chia och hirs glutenfritt bröd - Det här brödet är dyrt, så det är inget jag köper till vardags. Det finns inte på vår mataffär heller men om jag vill lyxa till det så köper jag det. Det är otroligt gott. Precis som ett surdegsbröd av den här sorten ska vara. Gott som det är och perfekt att göra veganska smörebröd av. Det är lite skört och faller lätt i bitar så man får hantera det varsamt. Smaken väger upp för det dock. 
  5. Semper fröknäcke -  det här är en ny favorit. De är sprödare och känns mindre flottiga jämfört med många andra fröknäcken. Smidigt när man inte hinner baka själv. 
  6. Planti eko soyghurt naturell - det här är den yoghurt vi använder. Det står att den är osötad men det stämmer inte helt eftersom den innehåller glukos alltså druvsocker. Vi använder den som vanlig yoghurt men också till kalla såser och smoothies. 
  7. Naturli ekologiskt vegan bredbart - smakmässigt tycker jag det här smöret är bäst bland de veganska smören. Jag köper det när jag ska bjuda på fancy-jobbfika och liknande. Det ligger högre i pris än andra mjölkfria margariner och smälter otroligt snabbt om det är det minsta varmt i rummet. 
  8. Emborg plant based style cheddar - Här är det också smaken som avgort att det är den här osten vi köper. Konsistensen är ganska hård men osten går att smälta bra om man till exempel vill ha den på en vegoburgare. Smaken av cheddar är inte jätte skarp vilket gör att den här osten fungerar även på frukostmackan. 
  9. Semper glutenfria havregryn - Ett bra fullstort paket havregryn som jag använder i allt från bakning till gröt. Den finns alltid i vårt skafferi. 
  10. Lönneberga vegetarisk pastej (vegansk) - Jag tycker att det är kul att de traditionella charkproducenterna hakar på vegan trenden. Pastejen är riktigt god, inte så krämig i konsistensen men ändå fullt bredbar. Den innehåller både druvsocker och karamelliserat socker så jag äter den inte så ofta. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln