Fröbröd med havre

Det här är ett väldigt hållbart bröd, som varken innehåller jäst eller bakpulver.

2 1/2 dl (135 g) solrosfrön
1 1/2 dl (90 g) hela linfrön
1 dl (65 g) pumpa kärnor
4 dl (145 g) glutenfria havregryn
2 msk chiafrön
3 msk FiberHusk eller Psyllium
3 msk smält kokosolja 
3 1/2 dl vatten 
Ugn 175°

Blanda alla torra ingredienser i en bunke
Blanda alla våta ingredienser i en annan bunke och blanda sedan ner vätskan i de torra ingredienserna och blanda väl. Klä en brödform som rymmer ca 1 1/2 liter med bakplåtspapper och häll i degen. Blöt lite på fingrarna eller på en slickepott och tryck ner degen i formen och jämna till ytan. Täck med plastfilm och låt brödet stå och vila i ca 2 timmar, men gärna över natten i kylskåp. 
Värm ugnen till 175 °C och grädda först brödet i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ta därefter ut brödet och stjälp upp det ur formen. Grädda brödet upp och ner i mitten av ugnen i ytterligare 30-40 minuter. 
Låt brödet svalna helt på galler under bakduk innan det skärs upp.

Etiketter: bröd bakat havre frön

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln