Bröllopsdag vid Fågelbrohus

Fågelbrohus entré

Som en tidig bröllopsdagspresent bjöd min man med mig på en övernattning vid Fågelbrohus på Värmdö. För mig som har varit själv med barnen första halvan av sommaren kändes det extra ljuvligt att komma iväg och bara få vara vuxen ett tag och umgås och prata med min man. 

Vi började med att lägga oss vid polen. Man fick på förhand boka vilken tid man ville vara vid poolområdet för att undvika trängsel. Vi hade tiden precis efter incheckning. Det var perfekt efter bilresan. Vi bubblade ett par timmar i den snygga väl tilltagna poolen i rostfritt stål.

När vi gjort oss i ordning efter badet hann vi gå en promenad. I omgivningarna runt Fågelbrohus finns en välskött och välbesökt golfbana. Ett stall ligger också i närheten, så då och då rider hästar förbi på de små grusvägarna runt hotellet. 

Kvällen var stilla och fortfarande varm när vi slog oss ner vid vårt bord. Min man hade i förväg informerat om att vi är veganer och att jag inte äter gluten eller socker. Det är ganska vanligt när man äter på lite finare restauranger att rätterna saknar proteiner. Ofta tillreder man bara grönsaker. När jag är på en restaurang kan jag låta det passera men ska man övernatta hinner jag ofta bli för hungrig om jag bara äter grönsaker till huvudmålen. Jag frågade vår servitör om köket hade möjlighet att fixa något till oss med protein i. En nyckel till att få bra service som vegan är att fråga vänligt och inte förvänta sig något,men ändå visa uppskattning om de faktiskt hjälper en. På Fågelbrohus fixade kocken ihop en hummus som vi fick till förrätten. Det var en fiffig och god lösning. Vi blev mätta och glada och hade en fin kväll.

Vi drack deras äppelmust och provade också Richard Juhlins Non-Alcoholic Blanc de Blancs alltså alkoholfritt mousserande vin. Just den här sorten har inte tillsatt socker utan koncentrerad druvmust i sig. Både äppelmust och alkoholfritt vin (och vanligt vin med för den delen) innehåller ju naturliga sockerarter så jag väljer mina tillfällen med omsorg när jag dricker den här typen av drycker eftersom jag är känslig för socker även i naturlig form. Hur som haver, hade vi det trevligt och servicen var mycket bra. 

Inredningen på Fågelbrohus är en blandning av modernt och klassiskt. Varje rum i de gemensamma lokalerna har sin egen stil. Det finns bland annat ett mysigt bibliotek, ett biljardrum och ett "cigarrum" som jag skulle kalla det. Det är inrett i klassisk engelsk jaktstil med uppstoppade fåglar och jaktbilder på väggarna. Inte så veganskt precis men stiligt. 

Efter en mysig kväll i launchen tog vi en tidig morgon vid frukostbuffén. Frukostbiträdet plockade fram soyghurt, glutenfri müsli, veganska pålägg, glutenfritt knäcke och härligt nyvärmt mjukt bröd. Det visade sig att mannen i paret vid bordet bredvid också åt glutenfritt. Vi språkade en stund och bytte tips om olika glutenfria bröd.

Fågelbrohus var mysigt och är väl värt ett besök för den som vill komma iväg och byta miljö för en dag eller två. 

Etiketter: texter tips resa hotell

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln