Tillbaka till sagorna

Mitt i Sörmland, nära Malmköping, i slutet av en liten grusväg ligger Sagostigen. Hit brukade vi åka när jag var liten och hit åker jag gärna även med min familj. 

Konceptet är enkelt. Längs stigen finns stugor som visar scener ur gamla folksagor. Stugorna är de samma som när jag var liten men fascinerar barn lika mycket idag. Vuxna med för den delen. Jag tycker att det är roligt att se på alla detaljer som är ditsatta med en hel del underfundig humor och nostalgi. Över mormors säng där vargen ligger finns ett foto av morfar, en utklipp yoghurtfarbror från en tetra från när man själv var liten. Min favorit både när jag var liten och nu som vuxen är sötegröten. Där den magiska kastrullen kokar över så mycket att gröten rinner ända ner i byn. Jag älskade alla sagor som handlade om mat när jag var liten.

Mot slutet av stigen finns en lekglänta med hoppborg, studsmattor, lekstugor och ett cykleldrivet pariserhjul och en hel del annat. Det finns också grisar och höns, en liten butik och ett mysigt café. Det går också bra att ta med egen picknick. Jag gillar den här typen av aktiviteter där barnen själva får leka och upptäcka fritt. Många andra barnaktiviteter är så hypade, det låter högt, blinkar överallt och man behöver en dag ledigt efter bara för att komma ner i varv. Jag gillar istället den här typen av mer lågmälda aktiviteter. Sagostigen är behagligt för både vuxna och barn.

Sagostigen passar för små barn passar främst barn upp till 6-7 år. Vi hade med våra stora tjejer som är 9 och 11 år och de hade också roligt men blev lite rastlösa efter ett tag men efter en fruktpaus sysselsatte de sig igen. Sagostigen är väderberoende eftersom man är ute hela tiden. Sagostigen är öppet maj till augusti och under 2021 behöver man förboka. Helt klar värt ett besök.

Etiketter: texter tips utflykt

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln