Knäckemacka med hemgjord Ajvar

Jag gjorde mitt enklaste knäckebröd härom dagen. Sen hade vi en del paprikor som behövde lite omsorg så jag drog ihop en egen variant av ajvar. Tillsammans med lite vegansk färskost basilika och nymalen svartpeppar blev det en riktig lyxmacka.

Ajvar

2-3 paprikor gula och röda
1 msk vinäger
Salt
1 msk olja
Ansa och skär paprikorna i mindre bitar. Lägg i en liten kastrull med salt och vinäger. Sjud under omrörning tills paprikan är mjuk. Det ska inte koka tort. Då behöver du sänka värmen, salta lite ytterligare på paprikorna och röra lite mer så att paprikorna släpper sin vätska. 
Mixa paprikor och vinäger med oljan. Smaka eventuellt av med lite mer salt. Förvara i kylskåp i tätslutande burk (gärna glas eller keramik eftersom plast lätt färgas av paprikorna) cirka en vecka. Gott i sallader, wraps och till grillat. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln