Vänskap på schema

Jag är den typen av person som hellre har några få nära vänner än ett stort kontaktnät. Min bästa väninna och jag har varit vänner sedan högstadiet och jag blir fortfarande så glad och upplyft när vi träffas. När Covidpandemin härjade som värst var det svårt för oss att träffas och vi märkte att det var ganska svårt att komma sig för och ringa varandra. 

Min väninna kom med förslaget att vi borde boka in telefonträffar. Sagt och gjort. Nu har vi en stående telefonträff varje söndag kl 15.00 och vi ser båda fram emot den här telefonträffen. Den har också gjort att vi smsar varandra mer. Vi håller oss uppdaterade på vad som händer och kollar till varandra då och då. För oss som är ganska upptagna båda två passar varannan söndag bra. Då blir det inte för ofta utan man har alltid saker att prata om. 

Det lär finnas studier som visar att kvinnor som samtalar med andra kvinnor minst en timme per dag har högre hälsoparametrar än andra kvinnor. Om det är bra genomförda studier eller inte vet jag faktiskt inte men för mig har det varit bra att ha den där kontakten inbokad med min väninna. Så även om covidspridningen stillar sig en aning så kommer vi att ha kvar vår tid i kalendern.

Etiketter: texter

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln