Minimera packningen -
Att vandra som minimalist

Jag älskar att resa lätt oavsett om det är en weekend utomlands, en spahelg i närområdet eller om jag äventyrar. Det finns något djupt tillfredsställande i att kunna packa med sig bara det allra nödvändigaste och ge sig iväg. När det gäller vandring så är den stora vinsten också att man slipper bära tungt. Ju längre du ska vandra och ju mer extrema förhållanden som råder desto mer specialpackning behöver du ha med dig. Jag vandrar helst dagsturer så mina råd är främst utifrån detta

Tips för dig som vill vandra med minimalt med packning.

 1. Ju mer utrymme du har för att packa ner saker desto mer kommer du att packa med dig så bara genom att minska storleken på din väska så har du kommit halvvägs.
 2. Använd dina fickor, en bröstficka kan rymma ett slimmat första förbandskitt, en extra ficka på benet kan hålla kartan och mobilen osv. 
 3. Planera vad du verkligen behöver ha med dig och vad du kan vara utan. Ta bara det som är mest nödvändigt.
 4. Vad kan du förbereda innan? Kan du skicka mat, utrustning eller liknande till dig själv utmed vägen? 
 5. Använd multifunktionella föremål. Behöver du ficklampa, kamera och karta eller kommer mobilen att räcka till. Kan du köpa en regnponcho som också kan fungera som tarp, underlägg till tält eller sittplats, alternativt regnskydd att sätta upp. 
 6. Vad finns på plats. Behöver du släpa med matlagningsutrustning eller finns eldstäder där du ska vandra? Behöver du ha med tält eller finns det vindskydd eller stugor? Behöver du ta med dig all mat eller är du kunnig nog att hitta en del av maten i naturen.

Min utrustning för att vandra lätt (ej sponsrad).

 1. Bergarns höftväska är perfekt när du vill packa lätt och spara på axlarna, finns i storlekarna 3 och 6 liter. Jag har den på 3 liter men hade kanske i efterhand hellre tagit en på 6 liter.  
 2. Lättviktsryggsäcken från JR Gear Back pack in a pocket är bara cirka 10x6 cm när den är ihoppackad. Den rymmer 20 liter. Perfekt för att lägga ner till exempel kläder om det blir för varmt.
 3. Byxan Haglöfs L.I.M Fuse Pant Women fokuserar på det viktigaste. De är lätta och lättorkande och även till viss del vattenavvisande. 
 4. Sea to summit Nylon Tarp Poncho är en kombination av tarp alltså tält/vindskydd och regnponcho. Blåser det mycket kan det vara bra att ha band att binda om mindjan. 
 5. Ska du bara göra dagsutflykter kan en mattermos vara bättre än att släpa på matlagningsutrustning. Jag har en 750 ml stor mattermos från Urberg. I den rymmer jag mat för flera portioner. 
 6. Spork är populärt att ta med sig ut på vandringen eftersom det är tre bestick i ett. Jag vill ha en som håller och har investerat i light my fires titanspork. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln