Skålar av spetsdukar

Det här är ett roligt pyssel för både stora och små. Man kan använda spetsdukar som jag gjort men det funkar även med andra tyger och dukar. Spetsdukar finns i överflöd på loppisar. Jag har haft mina sockerskålar i flera år och de håller fortfarande formen fint. 

Du behöver

5 dl Vatten
5 dl Strösocker
Spetsdukar eller andra dukar. 
Skålar i glas, porslin eller metall. Lika många skålar som du har dukar.
Underlag att arbeta på till exempel en bricka eller plåt

Koka upp vattnet och sockret tills sockret löst sig. Låt svalna något och doppa ner dukarna i vätskan. 
Ställ skålarna upp och ner på ditt underlag. Placera dukarna över varsina skålar och forma till något så duken ligger dikt an mot skålen. Låt dukarna stå och torka helt, det kan ta ett par dygn beroende på tjockleken på din duk. När duken är helt torr kan du lossa den försiktigt från skålen och börja använda din dukskål.

Etiketter: tips pyssel

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln