Oliv i olja

Jag brukar klaga på att mina tjejer mest börjar leka med allt som vi ska packa ner när vi går igenom våra förråd inför flytten. Men egentligen är jag likadan själv. Jag hittade mina oljefärger och en halvfärdig tavla som varit nerpackad i flera år. De flesta färgerna hade klibbat igen så jag fick vrida upp locken med tång. Men det var ändå kul att måla igen.

En sak jag märkte var att jag hade en mycket större förståelse jag har för ljus och färg när jag fotat och redigerat bilder så mycket som jag gjort de senaste åren. Jag kunde se direkt vad som inte funkade i den bild jag börjat med och göra det bättre. Det är kul att se att arbetet i ett medium kan göra att man utvecklas i ett annat utan att man ens vet om det. 

En av de stora skillnaderna mellan att vara entreprenör och kreatör är just att man som entreprenör blir framgångsrik genom att göra samma sak om och om igen medan man som kreatör blir bättre ju fler olika saker man fipplar med. Jag tror att det bland annat är därför jag aldrig riktigt trivdes när mina verksamheter gick över från uppstartsfas till mer etablerade verksamheter. Då kände jag mig bara fast i dem. Jag är mycket mer en kreatör än en entreprenör även om jag är tacksam över det jag lärt mig i min entreprenöriella resa så har jag så mycket roligare nu när jag insett att jag egentligen är en kreatör.

En sak som är roligt när man målar med oljefärger är att man kan måla med vit färg, något man inte kan göra med akvarell. Det skapar helt andra förutsättningar att jobba med ljuset. Förutom det kan man också bygga upp lite struktur i målningen och måla lager på lager vilket jag gillar. Jag blir verkligen sugen på att fortsätta måla. Det är väldigt kul. Just den här bilden är målad efter ett foto från min favoritkokbok alla kategorier: Kärlek, oliver och timjan av Anna och Fanny Bergenström.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln