Färga tyg med avokadokärnor

Det låter lite overkligt att man kan färga tyg puderrosa med avokadokärnor och skal men det kan man. Jag hade en hög med linneservetter som jag brukar ha när jag fotar mat. De var ganska fläckiga så det var ett perfekt läge att prova att färga dem eftersom vi hade tre avokados som behövde ätas upp. Man ska kunna både frysa eller torka avokadokärnor och skal och använda till färgning. Men nu hade vi tre färska och det gick bra det med. Tyget behöver vara av naturmaterial. Bomull, linne, ull eller bambu funkar bra.

Så här gjorde jag

Skal och kärna från 3 avokados
3-4 liter vatten
8 linneservetter
Silduk eller en kökshandduk du inte är rädd om. 

Koka upp vattnet med avokadokärnor. Sänk värmen och låt sjuda i 1 ½ timmar. 
Blötlägg tyget i några minuter. Krama ur det och lägg det i en rymlig bunke. Sila avokadovattnet genom en sil eller handduk och slå vattnet över tyget. Pressa ner tyget i vattnet med en slev. Låt stå i cirka 4 timmar. Pressa ut vätskan ur dukarna och häng dem på tork.

Etiketter: tips pyssel

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln