Råstekta rödbetor med spiskummin

Det här receptet har jag med i min kokbok Roten till allt gott. Det är skamligt enkelt men supergott. Det är ett sånt där recept som hängt med från när jag bodde hemma och vi hade överflöd av rödbetor under skördesäsongen. Godast blir det här receptet med ganska färska rödbetor men det går så klart att göra året om. Här har jag serverat den med vegansk yoghurt och mynta. Jag dekorerade med lite hela spiskumminfrön men det är inte alls nödvändigt.

Tillbehör till 4 personer
2-3 rödbetor
½ msk olja
¼ tsk mald spiskummin 
Salt

Till servering 
½ dl vegansk yoghurt
Några myntablad
Ev. Hela spiskumminfrön

Skala och dela rödbetorna i bitar. Stek betorna halvmjuka under omrörning i stekpannan med olja och salt i ca 10 minuter. Strö över spiskummin och blanda om så att betorna täcks. Smaka av konsistensen och sältan. Betorna ska tuggmotstånd men inte kännas råa. 
Bred ut yoghurten på ett fat och strö ut betorna. Toppa med mynta och eventuellt spiskumminfrön.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln