Trädinspiration

När man som jag ska anlägga en helt ny tomt börjar man se saker som man anars inte ser. Intressanta träd till exempel. Min tanke från början vara att bara ha fruktträd men nu märker jag att även andra träd fångar mitt intresse. Jag har börjat fota av intressanta träd som jag ser och sen är tanken att jag ska ta reda på mer om träden, var de trivs och hur de ska planteras och så vidare. Kommunen här planterar en hel del Ginkgo biloba. De är fina och dessutom kan man göra Te på deras blad. Ginkgo biloba säljs ju som naturläkemedel i olika preparat för att behandla minnesbesvär, koncentrationssvårigheter, yrsel, öronsusningar och trötthetskänsla hos äldre. Man behöver så klart gå till en läkare först för att se att man inte har någon sjukdom om man lider av de där. Men det hindrar ju inte från att plantera ett Ginkgo träd på tomten. 

Jag är också sugen på att plantera barrträd och buskar av olika slag för att hålla trädgården grön året om. Nu är det bara någon vecka kvar tills vi flyttar in i huset men jag misstänker att det kommer att dröja en stund innan trädgården kommer på plats. Och säkert ännu längre innan jag har stora fina träd på tomten. Men man kan ju drömma lite ändå.   Det här är ditt nya blogginlägg. Vi har lagt till denna text och bild som exempel på vad du kan göra. Nu är det bara för dig att skriva din egna text, lägga in bilder, video… ja, vad som helst. Du kan ändra allt och även ta bort det du inte vill ha.

För att redigera denna text, peka här och klicka på knappen ”Redigera text”. Bilden kan du ändra eller ta bort i ”Ändra bild”. För att dra in nya block klickar du först på knappen ”Skapa innehåll” och väljer sedan vad du vill ha.

Etiketter: livsstil natur

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln