Veganska blomkålspizzor

20 st. minipizzor
Ungsbakad tomatsås
10 körsbärstomater
1 -2 tsk olivolja
½ vitlök
1 knivsudd salt
Bottnar
½ blomkålshuvud
200 g kikärtor
½ dl potatismjöl
½ tsk salt
Topping
Ca 10 champinjoner
1 msk olivolja
Ca 50 g ruccola
Nymald svartpeppar
Flingsalt
Ugn 225°

Ungsbakad tomatsås
Ringla olivoljan i botten av en ugnfast liten form. Dela tomaterna i bitar och lägg dem i formen. Skala och skiva vitlöken och lägg i formen tillsammans med tomaterna. Salta tomaterna och baka dem i ugnen i 15-20 minuter. Ta ut formen och mosa ihop tomaterna till en grov sås.

Bottnar
Ansa och skölj blomkålen och dela den i bitar. Mixa blomkål, kikärtor och potatismjöl i en matberedare till en finkornig massa. Lägg bakplåtspapper på ugnsplåtar och forma till minipizzor som är ca 5 cm i diameter. Grädda pizzorna i mitten av ugnen i 10 minuter. Låt pizzorna svalna något och vänd dem sedan med hjälp av en stekspade och grädda dem sedan på andra sidan i ytterligare 5 minuter.

Topping
Putsa rent champinjonerna, skiva dem och stek dem i ½ msk olivolja. Skölj ruccolan.
Toppa pizzorna med tomatsås, champinjoner, ruccola, peppar och salt och ringla över resten av olivoljan.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln