Golden hummus

Visste du att gurkmeja innehåller curcuminoider, det är polyfenoler alltså närnigsämnen som ger gurkmejan sin gula färg. Kurkumin är den viktigaste curcuminoiden i gurkmeja. Det har visat sig att om gurkmeja blandas med svartpeppar så tas kurkummin upp bättre i kroppen. Piperin som är en alkaloid i peppar ökar biotillgängligheten i kurkummin så att din kropp kan ta upp det bättre. Här är en hummus med både gurkmeja och svartpeppar. 

240 g kikärtor
½ citron 
½ vitlöksklyfta 
1 tsk gurkmeja
¼ dl olivolja 
Nymald svartpeppar
Salt 
Ev. vatten
Mixa alla ingredienser i en matberedare till en slät kräm. Tillsätt eventuellt lite vatten om krämen inte går ihop sig. Smaka av med salt och peppar. 

Etiketter: recept hummus tillbehör

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln