Bekanta sig med omgivningen 

Vi har ju flyttat till ett nytt hus och den mesta av tiden har i ärlighetens namn gått åt till att måla huset och skruva ihop möbler. I helgen kände vi att vi behövde vara lite lediga och bara umgås med familjen. Vi passade på att bekanta oss med omgivningarna en aning. Det finns en hel del spännande häromkring. Vi har gångavstånd till havet och det finns flera naturreservat och även en hästgård i närheten med fina ekbackar i hagarna. 

Boken Naturskyddsföreningens guide Ut i naturen tycker jag är bra när man är ute med barn, eller bara vuxna med för den delen. Den har många bra tips på allt möjligt man kan ha utkik efter när man är ute i skog och mark. Vi läste till exempel på om fåglar innan vi gick iväg till ett fågeltorn som ligger i närheten. Vi såg bara några svanar som låg och guppade en bit bort men vi hade lika mysigt för det. Dessutom hittade vi en väg bort till stranden. Det är rätt härligt att besöka en sommarstrand efter säsongen när allt ät rent, lugnt och stilla. 

Jag ser verkligen fram emot att upptäcka mer av naturen runt vår knut. Både själv och med familjen. Att ha så här nära till havet har också gjort att jag blivit sugen på att införskaffa en kajak. Inomskärs och i vikarna är vattnet lugnt vilket skulle kunna vara bra för mig som inte är så van att paddla. Till våren eller sommaren kanske det blir en kajak.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln