Virkar vidare

Den här hösten har jag verkligen fått dille på att virka. Det är mest själva grejen med att virka som är kul. Sen vad det blir är inte så viktigt. Ett av mina garner jag hade var ett melerat garn. Som jag bara började virka med fram och tillbaka utan någon som helst aning om vad jag skulle ha det till.

När jag var klar med garnet visade det sig att jag omedvetet hade virkat en längd i samma bredd som en väsköppning jag hade låg och skräpade. Det heter väl inte väsköppning men utan har säkert ett finare ord. Jag hade två av dem. Så i den ena sydde jag fast min längd som jag virkat och sydde ihop kanterna. Det blev en liten handväska eller nästan som en portmonnä. Jag tänker på den som en portamonnä som min mormor alltid brukade säga. Det där extra a:et gör det liksom extra tantigt vilket jag gillar.

Sen hade jag en massa påbörjade nonsensprojekt typ huvuden och ben och lite diverse som jag bara lämnat i min garnpåse när jag la av med stickning sist. Det blev små figurer som fått flytta in i tjejernas rum.

Sen blev det till slut en blå gris för det ville yngsta dottern ha. Just nu är jag helt inne i att virka en nätkasse. En sån som man kan bära hem grönsaker och sånt i.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln