Garnboden på landet

Flera garnbutiker inne i centrum har fått lägga ner sin verksamhet. Det tror jag att de gjort innan pandemin till och med. Därför blev jag så glad när jag hittade en garnbutik en kvart från oss mitt ute på landet. Fridens Garn hittar man om man åker mot Nävekvarn. Kristin har en otroligt fin liten butik med fina garner i naturmaterial, främst ull. På deras facebook kan man se när de har fasta öppettider. Jag mejlade och frågade och då gick det bra att boka en tid på helg och kväll för att komma och köpa garn. Utöver garnbutiken finns här också Fridens trädgård som David driver. Där kan man under säsong köpa grönsaker och produkter från odlingarna och fika i trädgårdscaféet. 

När vi kommer till Gården möts vi av ett gäng glada ankor som plaskar och badar förnöjt. Trädgården har förberetts för hösten och inne i tamburen till garnboden står härliga höstpumpor uppradade. Vi köper med oss en dekadent vit pumpa, men helst hade vi velat bära med oss ännu fler. Jag sneglar lustfyllt på kvitten som ligger på ett fat på bänken. Kristin Berättar att de har ett kvittenträd och jag sätter genast upp det på min mentala lista över träd jag vill ha i min trädgård.  

Sen köper jag garner. Mer än jag kommer hinna sticka med känns det som. Det är kärva varma ullgarner i vackra färger. Isländska och svenska ullgarner och några andra härliga sorter vi bara inte kan stå emot. Man skulle kunna tro att mina tjejer kommit in i en godisbutik att döma av deras habegär. Jag är inte långt ifrån. Även om det är ett kort besök i den lilla butiken så stannar den mysiga känslan kvar även efter besöket. Jag skulle önska att all shopping var på det här sättet. Och jag tänker att jag skulle ägna mig mer åt att stötta alla lokala hantverkare och odlare i den här trakten. För det finns så många duktiga och drivna såna här i Sörmland.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln