Femhundraårsplan 

Det sägs att eken tar femhundra år att växa sig stor och femhundra år för den att dö. Den äldsta eken som finns är faktiskt upp emot 1000 år. I Sörmland och säkert på många andra ställen i Sverige finns en hel del vackra ekbackar. Ekarna lär ha planterats av kronan för att kunna bygga skepp till flottan. Visserligen räknar man med att kunna avverka en ek efter 150 år men jag gillar ändå tanken på att de ekar som finns idag planterades av någon som för ett par hundra år sedan ville att vi som lever nu skulle vara omhändertagna. Hur många saker gör vi idag med omtanke om dem som kommer att leva om femhundra år? Jag tycker att det är ett intressant perspektiv. 

När jag var vid Fridens Garn en liten garn- och trädgårdsbutik på landet, passade jag också på att köpa en fin skärbräda i ek. Kristin som har garnbutiken berättade att en man i oxelösund gjort den från en ek i trakten. Jag har letat efter mjuka naturliga element att ta in i mitt kök för att balansera upp det nya och glansiga.     

Etiketter: texter tips livsstil natur

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln