Ny hushållsaparat

Vi behövde köpa en ny riskokare eftersom våran var trasig och eftersom min man kommer från Sri Lanka och ris i princip är heligt. Jag föreslog att vi skulle passa på att köpa en Crockpot på en gång. Den vi har köpt är en kombinerad slow-cooker och tryckkokare och den har också en funktion för riskokning. Jag gillar hushållsmaskiner som kan göra många olika saker. Då är chansen större att man använder dem och de hamnar inte bara längst inne i skåpet. 

Riset blev bra i den även om jag tror att jag behöver använda lite mindre vatten än jag gjorde med vår tidigare riskokare. Man kan också koka bönor utan blötläggning men min man har fortfarande magknip så jag tror vi fortsätter att blötlägga bönorna framöver. Då tar de visserligen bara ca 10 minuter att koka dem så det är ju fortfarande en vinst. 

Det går väldigt fort att koka saker i Crockpoten om man använder tryckkokarfunktionen. Jag vet inte om jag kommer att använde slowcooking-funktionen lika mycket. De flesta grönsaker behöver knappast kokas över lång tid. Men vem vet, kanske gör jag någon god chili eller annan gryta som får stå och sjuda och utveckla smaker.

Etiketter: tips matlagning

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln