Burkmat

Den senaste tiden har jag gjort en hel del mat som hamnat i glasburkar. När jag gör saker som jag “konserverar” i glasburkar så gör jag ofta inte så stora satser utan har alltid en tanke om att äta upp det jag gör inom en eller två veckor. Förvarar man det man gör i en glasburk som blivit körd i diskmaskin, häller på innehållet varmt och förvarar i kylskåp när det kylts ner, då räcker det för att maten ska hålla sig färsk. Det är en sorts snabbinläggning kan man säga. Har man mycket råvaror som man behöver ta reda på behöver man vara mer noga med att sterilisera burkarna för att det man gör ska hålla. Speciellt om det ska vara i en jordkällare eller mindre svalt utrymme jämfört med ett kylskåp. En av de saker jag gjort senaste tiden är snabbpicklad paprika. 

Snabbpicklad paprika.

2 paprikor 
½ dl vinäger 
1 ½ dl vatten
½ tsk salt 
Skiva paprika i ca ½ cm tjocka skivor.
Koka paprika, vinäger, vatten och salt i en kastrull. 
Slå allt i en ren glasburk och sätt på tätslutande lock. 
Låt svalna och förvara i kylskåp i ca 1-2 veckor.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln