Bräserad rödkål i Crockpot

Jag gillar rödkålen man får på jul, så jag ville prova att göra det i min nya Crockpot. Jag gjorde en ganska syrlig variant med vinbär i. Nästa gång ska jag prova att ha russin eller dadlar i för att få den mer som den söta julkålen. Den här lite syrligare varianten fungerar perfekt som tillbehör till de flesta rätter. Vill man kan man förståss byta ut kryddorna mot malda kryddor om man inte vill ha dem hela i rödkålen. 

1 litet huvud rödkål
2 äpplen
1 dl frysta vinbär (kan uteslutas)
2 msk citron
1½ dl vatten
½ kanelstång
3 kryddnejlikor
2 kardemummakapslar

Skär rödkålen och äpplena i bitar. Lägg alla ingredienser i en Crockpot eller tryckkokare. Sätt kokaren på 7 minuter enligt instruktionerna på din tryckkokare. Lägg över den heta kålen i rena glasburkar med tätslutande lock. Låt svalna och förvara i ca 1-2 veckor i kylskåp.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln