Pumpapuré i Crockpot

För ett tag sedan köpte jag en ganska stor vit pumpa som mest var tänkt att vara dekoration över halloween. Jag tror att det kan ha varit varianten Nelson men jag är inte säker. Nu var det i alla fall dags att låta pumpan byta sitt liv som dekoration mot ett som livsmedel. Den här pumpan var en väldigt god och matig pumpa. Det är otroligt hur mycket mat det finns på en enda pumpa. Jag är väldigt sugen på att själv odla pumpor när jag får bättre ordning på min tomt. 

Jag har gjort lite olika saker av pumpan. Som att dra ner den i en vegansk korvgryta mer rökt paprika till exempel. En sak jag gjorde var pumpapuré. Det är väldigt enkelt att göra sen har man en ingrediens som man kan använda till lite allt möjligt. Både att baka med och ha i matlagning.

Pumpapuré 

1½ kg pumpa
1 dl vatten
Skala och tärna pumpan i grova bitar. Lägg pumpa och vatten i tryckkokare (Crockpot) och koka i 5 minuter. Mosa pumpan slät. Lägg den varma pumpan i rengjorda glasburkar med tätslutande lock. Låt svalna och förvara i kylskåpet i ca 1-2 veckor.

Etiketter: recept tillbehör pumpa

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln