Mer inspiration!

Mat är en sån central del i mitt liv

Det är mitt största intresse i livet. Inte bara att äta och uppleva mat utan att laga mat och skapa nya rätter. Det är en verklig gåva i mitt liv och något jag vill dela med mig av till dig. Mitt eget sätt att se på mat har utvecklats genom åren och utifrån vad jag själv har för behov. När både min fysiska och psykiska hälsa fått sig ett par rejäla törnar har maten varit där som en del av min återhämtning.

Idag äter jag växtbaserat och lagar mycket mat från grunden. Att min mat är växtbaserad innebär att jag bara äter mat från växtriket alltså att jag är vegan. Men förutom att bara se till att jag utesluter animaliska produkter ser jag också till att det jag äter är näringsrikt och täcker min mina kroppsliga och själsliga behov.

Jag äter naturligt glutenfritt vilket att jag inte äter vete, råg eller korn eller ingredienser eller livsmedel som är gjorda av de sädesslagen. Jag undviker också sockrade och sötade livsmedel så långt det går. Jag använder istället ofta frukt och bär när jag lagar mat eller bakar och vill ha fram sötma. Det här är de matvanor jag har landat i.

Vad du landar i när det gäller maten i ditt liv är helt upp till dig själv. Jag har ingen agenda att försöka ändra dina vanor eller få dig att vilja äta på ett visst sätt. Jag vill bara dela med mig av maten jag lagar och recepten jag experimenterar fram. Om det hjälper dig att finna inspiration till maten i ditt eget liv så är jag otroligt glad för det.